Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc

de RuxyRux in Paste, 26 Mar 2011 | 6365 vizualizari

 

O reteta din bucataria italiana care mie imi place foarte mult, aromele se imbina intr-un mod care te cucereste pe deplin...

 

INGREDIENTE

  • O cutie de taglierini
  • 2 piepti mari de pui
  • 1 mana de busuioc
  • o lingurita de oregano
  • 5 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin italian Chianti
  • 1/4 pahar ulei masline
  • 1/2 cutie pasata Cirio
  • 1 cutie polpa Cirio
  • sare
  • piper alb dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc:

Modul de preparare este unul destul de simplu.

Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale.

Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos.

Punem puiul si-l lasam doua trei minute la foc mediu, adaugam usturoiul zdrobit si mai lasam inca cinci minute de data aceasta la foc mic.

Punem rosiile ( polpa) Cirio si amestecam usor.

Inca cinci minute si adaugam vinul, apoi o jumatate din cantitatea de busuioc maruntit.

Potrivim de sare, piper, punem si oregano si jumatate din cutia de pasatta Cirio. Mai lasam inca cinci minute pe foc si mutam totul intr-un vas de Jena.

Punem restul de busuioc deasupra si dam la cuptor la 250 grade( sau max) o jumatate de ora.

Intre timp punem apa la foc in care vom fierbe pastele, punem si o lingura de ulei de masline, un praf de sare, iar cand apa fierbe adaugam taglierini. Ii lasam 4 minute stingem focul apoi acoperim oala si mai lasam cinci minute. Scurgem si clatim pastele.

Servim pastele pe farfurie, iar in mijloc puiul cu sos.  Decoram cu busuioc. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

RuxyRux 1

28.03.2011, 19:47

Multumesc Kuki

adry88 1

20.05.2011, 17:23

DIANA B 1

19.05.2015, 08:31

Mistooooooooo si ti-a prins si bine acum aceasta reteta la concurs . Bafta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui si branza